Soutěž o pufované dobroty od racia

Soutěž o pufované dobroty od racia
Chcete se začít stravovat zdravěji a zároveň chutně? Začněte u úplného základu, vyměňte klasické bílé pečivo za pufované produkty.

Úskalím pečiva je především jeho složení. „Bílá mouka, tuk a někdy také cukr jsou hlavními složkami, které pečivo obsahuje. Pokud tedy nepočítáme další stabilizátory, barviva, regulátory kyselosti a ostatní nežádoucí látky,“ uvádí Bc. Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO. Obyčejný tukový rohlík, který běžně konzumujeme i několikrát denně, totiž může obsahovat až 30 různých ingrediencí.

Alternativou k běžnému pečivu jsou pufované výrobky, které mají hned několik benefitů. Při pufování jsou zpracována celá neopracovaná zrna, ať už rýže, kukuřice nebo obilovin, a díky tomu si výrobky zachovávají maximální výživové hodnoty, vyšší podíl vlákniny, který má příznivé účinky na trávicí soustavu a zároveň mají nižší podíl cholesterolu a přidaných a konzervačních látek.

Pufované produkty se dají mlsat samostatně, obložené, nebo se využijí i k přípravě složitějších pokrmů. 

 

Více informací a odpověď na soutěžní otázku najdete na www.racio.cz.

Tři z vás mohou vyhrát balíček pufovaných produktů od Racia. 

Soutěž probíhá od 27. září do 11. října 2015. 

 

Foto: Racio
27. 9. 2015

Výherci:

Leni2
Wewerka
Mileb