zapomenuté heslo

Velikonoce na talíři

Velikonoce na talíři
Svátky jara se blíží mílovými kroky, tak neváhejte a popřemýšlejte, co dobrého budete vařit. Chybí vám ještě nějaký tip na velikonoční stůl? Už nehledejte, objevili jsme je za vás!

Tradiční: Perníčky a vajíčka
Počet kusů: asi 50
Doba přípravy: asi 15 minut

Suroviny
Na těsto: 240 g hladké mouky, 70 g kakaa, 140 g moučkového cukru, 1 balíček Kypřicího prášku do perníku Dr.Oetker, 2 polévkové lžíce medu, 2 vejce
Na zdobení: 1 bílek na potření, balení Tubiček na zdobení Dr.Oetker

Postup
Nejprve prosejte na vál mouku s kakaem, přidejte cukr, kypřicí prášek do perníku, med a vejce. Vypracujte hladké těsto. Pokud se lepí, přisypte trochu mouky. Těsto na pomoučeném vále vyválejte a formičkami vykrajujte různé tvary. Perníčky položte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do předehřáté trouby.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 15 minut

Horké perníčky potřete rozšlehaným bílkem. Po vychladnutí je odekorujte pomocí zdobících tube. Uchovávejte v uzavřené krabici v chladu.
Tip: Pokud chcete, aby perníčky vydržely měkké, uložte k nim polovinu jablka.

Sváteční: Velikonoční vaječná tlačenka
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba tuhnutí: asi 3 hodiny, nejlépe přes noc

Suroviny
Na směs: 1 sterilovaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (330 g), 3 zarovnané polévkové lžíce Želatiny v prášku Dr.Oetker nebo 3 plátky želatiny v plátcích Dr.Oetker, 75 ml nálevu po odkapání zeleniny, 4 natvrdo vařená vejce, 1 menší cibule, 250 ml tatarské omáčky, 1 zarovnaná kávová lžička soli, 1/2 kávové lžičky pepře, 1 polévková lžíce octa

Postup
Nejprve dejte na sítko dobře okapat zeleninu. Želatinu nechte podle návodu na obale nabobtnat v 75 ml nálevu ze zeleniny, kterou společně s vejci a cibulí nakrájejte na velmi malé kousky. Smíchejte s tatarskou omáčkou, osolte a opepřete. Přidejte nabobtnalou želatinu a dochuťte octem. Tekutou směs nalijte do formy vyložené potravinářskou fólií a dejte do chladničky. Ztuhlou tlačenku vyklopte, stáhněte folii a krájejte na plátky.

Moderní: Velikonoční cupcakes
10 muffinů
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 20 minut

Suroviny
Na těsto: 1 balení Muffinů čokoládových s čokoládovými kousky Dr.Oetker, 110 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce
Na ozdobení: 250 smetany ke šlehání, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 3 zarovnané polévkové lžíce malinového nebo brusinkového džemu, cukrová zdobení Dr.Oetker

Postup
Na těsto smíchejte směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Vařečkou vymíchejte hladké těsto. Pomocí dvou polévkových lžic naplňte těstem 10 košíčků rozložených na plechu, vložte do předehřáté trouby a pečte.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Cupcakes v košíčcích nechte vychladnout na kuchyňské mřížce. Na ozdobení vyšlehejte smetanu ke šlehání, Smeta-fix a propasírovaný džem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Pomocí cukrářského sáčku ozdobte cupcakes šlehačkou podle vlastní fantazie a posypte cukrovým zdobením.
Tip: Cupcakes lze připravit i světlé, z Muffinů s čokoládovými kousky


Připravila: Marcela
Foto: archiv firmy
5. 4. 2017

 



hodnotit 1 2 3 4 5

Přidej komentář

Rewrite letters from the image.
Musíte se nejprve přihlásit formulářem vpravo nahoře či zaregistrovat

Soutěž




Energie dne

tygr
TYGR - dřevo


Doporučujeme



Poslední drby

Vera65
Výhra
Vyhrála jsem v Březnu 2017 i když jsem to po několika měsících urgovala Bylo mi odepsáno že to redakce zařídí Dnes je...
Dagmar
Medicína
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, na co je dobré lněné semínko. Děkuji

drbárna...

Poslední rady

Čínská medicína
Polyp na děloze

Dobrý den, obracím se na Vás o radu jaký preparát zvolit na polyp na děloze,který mi způsobuje nepravidelný...

Čínská medicína
Čínská medicína a...

Dobrý večer, jsem začátečník v čínské medicíně a ráda bych Vás poprosila o radu. Mému dědečkovi jsem chtěla...


poradna...

Reklama

facebook