Co mají společného Vaše problémy se zažíváním či nedostatkem železa v těle s obřími dubovými sudy v historickém prostředí sklepů na pražském Smíchově? Ryze přírodní, 115 let starý recept na tyto neduhy – medicinální sladová vína s účinnými bylinnými extrakty. Jak věděly už naše babičky, žaludeční víno CONDURANGO a železité víno MALTOFERROCHIN s výtažky z exotických rostlin je dobré mít při takových potížích po ruce.
Co mají společného Vaše problémy se zažíváním či nedostatkem železa v těle s obřími dubovými sudy v historickém prostředí sklepů na pražském Smíchově? Ryze přírodní, 115 let starý recept na tyto neduhy – medicinální sladová vína s účinnými bylinnými extrakty. Jak věděly už naše babičky, žaludeční víno CONDURANGO a železité víno MALTOFERROCHIN s výtažky z exotických rostlin je dobré mít při takových potížích po ruce.
„Unikátní léčebná bylinná vína Condurango a Maltoferrochin s příznivými účinky na žaludeční potíže či chudokrevnost se v Čechách vyrábí od roku 1897. Dodnes podle originálních receptur a v původních prostorách, kde několik měsíců zrají v dubových sudech,“ říká ředitel výrobní společnosti HERBADENT Michal Karas. HERBADENT samozřejmě zároveň splňuje současné přísné požadavky na výrobu léčiv. „Aby mohly být v minulosti nápoje uznané jako registrovaná léčiva, musely během klinických testů prokázat pozitivní vliv na onemocnění, na která byly testovány,“ zdůrazňuje Karas.
Pivovarnický slad, tropická liána a chinovník
Základem přírodních medicinálních vín z HERBADENTu je pivovarnický slad obohacený
o výtažky z kůry léčivých rostlin. Kůra z tropické liány Marsdenia Condurango výborně ovlivňuje zažívání a žaludeční problémy. „Pro výrobu vína Condurango ji dovážíme z Jižní Ameriky, roste na východních svazích And v mlžných pralesích,“ přibližuje výjimečnou bylinu Karas. Domorodci používali tuto kůru na podporu trávení odjakživa, začátkem
20. století se začali jejími účinky při léčbě žaludku zabývat vědci.
Železité víno Maltoferrochin s výtažkem z kůry chinovníku zase skvěle pomáhá při chudokrevnosti. „Extrakt kůry chinovníku podporuje tvorbu žaludečních šťáv, což
v kombinaci se sladovým vínem a navázanými komplexy železa způsobuje, že se železo v organismu snadno a beze zbytku vstřebává,“ vysvětluje Karas.
Vyváženě nasládlá a jemně kořeněná chuť nápojů je výsledkem několikaměsíčního dozrávání v klasických dubových sudech. Lahodná vína obsahují 13,5 procenta alkoholu, nejsou vhodná pro děti, těhotné ani kojící ženy. Jinak se doporučuje 1 – 2 sklenky denně.
K dostání jsou v lékárnách a prodejnách zdravé výživy. Více na www.herbadent.cz