Med je zdravá potravina, kterou využijete v kuchyni nejen při pečení sladkostí, a ještě si díky němu ulevíte při…
Už naši předkové si na jaře dopřávali očistné kúry, aby zbavili svůj organismus škodlivin, jimiž ho zaplavili během zimy.…
Bylinky mají své kouzlo i sílu a tu znaly již naše babičky a hojně jich využívá také východní medicína.…
Houba rosolovka řasotvará je známá i pod přezdívkou „medúza“. Má totiž želatinové tělo, takže opravdu připomíná medúzu. Občas se…
V základním rozdělení vín se mnoho lidí pořád ještě neorientuje. To je patrné z často téměř bizardních vinařských akcí. Jak…
Myrta obecná (Myrtus communis) je keřík, u nás pěstovaný jako okrasná rostlina. Její výskyt je typický ve středomořských oblastech.…
Tato hluchavkovitá rostlina je známá především svými účinky na kočky. Na ty působí jako droga a sedativum bez vedlejších…
Jsou skvělé do koláčů, knedlíků nebo se dají jíst jen tak čerstvě utržené ze stromu. Kdo by je nemiloval!…
Ačkoli jsou fialky považovány spíš za okrasné květiny s příjemnou vůní, využívají se i v léčitelství. Violky jsou jedněmi…