Polévka je základ. Zahřejte se v chladném počasí dobrou mrkvovou polévkou.
Ingredience pro 4 osoby:
- 1 kg mrkve
- 1 petržel nebo pastinák
- ½ cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- kmín
- tymián
- sůl
- 1 vejce
- čerstvá petrželka
- 2-3lžíce dětské krupice
Postup:
Na olivovém oleji orestujte cibulku, přidejte nastrouhanou mrkev a petržel. Zalijte 1,5 l vody nebo domácím zeleninovým vývarem, dochuťte solí, kmínem a tymiánem. Vařte asi tak 10 minut, poté rozmixujte a vraťte zpět do hrnce. Vejce ušlehejte spolu s nasekanou petrželkou, špetkou soli a krupice. Krém přiveďte k varu a uvařte v něm lžičkou vytvarované noky po dobu 2 až 3 minut.
Tip: petržel velmi chutně nahradí i máslová dýně nebo dýně hokaido.
Více receptů naleznete na www.receptyprodeti.cz
Foto: www.receptyprodeti.cz
4. 2. 2012