V poslední době přibývá lidí s citlivostí či přímo alergií na pšeničný lepek.
V poslední době přibývá lidí s citlivostí či přímo alergií na pšeničný lepek. Jedním z důvodů je častá konzumace rafinované pšeničné mouky. Vyhněte se jí a pochutnejte si na bezlepkových bio perníčkách z biopekárny Zemanka.
Složení
Bio pohanková mouka 32%, bio kukuřičná mouka 32%, bio tuk rostlinný neztužený, bio cukr třtinový, bio med 18%, bio vejce, bio skořice, bio perníkové koření 1% (bio skořice, bio anýz, bio hřebíček, bio koriandr, bio kardamom), kypřící látka -hydrogenuhličitan sodný. Použitá kypřící látka neobsahuje fosfáty.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota 1411 kJ (338 kcal)
Bílkoviny 4,1g
Sacharidy 45 g
Tuky 15,3 g
Připravila: Katka
Foto: Biopekárna Zemanka
16. 3. 2012