Chcete se začít stravovat zdravěji a zároveň chutně? Začněte u úplného základu, vyměňte klasické bílé pečivo za pufované produkty.
Úskalím pečiva je především jeho složení. „Bílá mouka, tuk a někdy také cukr jsou hlavními složkami, které pečivo obsahuje. Pokud tedy nepočítáme další stabilizátory, barviva, regulátory kyselosti a ostatní nežádoucí látky,“ uvádí Bc. Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO. Obyčejný tukový rohlík, který běžně konzumujeme i několikrát denně, totiž může obsahovat až 30 různých ingrediencí.
Alternativou k běžnému pečivu jsou pufované výrobky, které mají hned několik benefitů. Při pufování jsou zpracována celá neopracovaná zrna, ať už rýže, kukuřice nebo obilovin, a díky tomu si výrobky zachovávají maximální výživové hodnoty, vyšší podíl vlákniny, který má příznivé účinky na trávicí soustavu a zároveň mají nižší podíl cholesterolu a přidaných a konzervačních látek.
Pufované produkty se dají mlsat samostatně, obložené, nebo se využijí i k přípravě složitějších pokrmů.
Více informací a odpověď na soutěžní otázku najdete na www.racio.cz.
Tři z vás mohou vyhrát balíček pufovaných produktů od Racia.
Soutěž probíhá od 27. září do 11. října 2015.
Foto: Racio
27. 9. 2015
Výherci:
Leni2
Wewerka
Mileb