Stále poměrně opomíjená listová zelenina obsahuje prospěšné látky, i když neobsahuje tolik železa, jak se kdysi tradovalo. Proč si…
Ať už si dopřáváte klasického „turka“ nebo espreso z automatického kávovaru, zbytkům v podobě lógru se nevyhnete. Byla by ale velká…
Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem,…
Sestavit si zdravý a pestrý jídelníček není složité. Dejte přednost rostlinným olejům před živočišnými tuky, konzumujte hojně zeleniny a…
Řada z nás cizrnu vůbec nezná. Není divu, v našich zeměpisných šířkách se tento druh luštěniny zrovna nehřeje na…
Pod označením vanilka si mnozí automaticky představí vanilínový cukr, jiní v obchodech sahají po vanilkovém cukru a někteří rovnou…
Obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Vyznáte se v nich? A víte, jak je správně připravit? Během posledních…
Používáme je denně v kuchyni při dochucování jídel a často si ani neuvědomujeme, že koření může mít příznivý vliv…
Máte rádi naše tradiční ovoce, jen vám připadá obyčejné? Ale i jablka v sobě skrývají prospěšné látky. Jak nám…