Pod označením vanilka si mnozí automaticky představí vanilínový cukr, jiní v obchodech sahají po vanilkovém cukru a někteří rovnou…
Obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Vyznáte se v nich? A víte, jak je správně připravit? Během posledních…
Používáme je denně v kuchyni při dochucování jídel a často si ani neuvědomujeme, že koření může mít příznivý vliv…
Máte rádi naše tradiční ovoce, jen vám připadá obyčejné? Ale i jablka v sobě skrývají prospěšné látky. Jak nám…
Z mnoha boltcovitek je nejznámější ta, které se přezdívá Jidášovo ucho. Houba skutečně napohled připomíná ucho, ale mnohem důležitější…
V době, kdy ceny potravin letí vzhůru, je potřeba zaměřit se na omezení plýtvání. Naučte se uchovávat ovoce a zeleninu…
Naši předci uchovávali ovoce a zeleninu na delší dobu bez mrazáků, lednic či strojů na zavařování. Využívali procesu mléčného…