Každý z nás si v jídle občas zahřeší. Ať už je to pečená husa na rodinné oslavě nebo kynuté…
Alternativní varianty olejů jsou pro mnohé z nás stále velký otazníkem, protože si s nimi ve většině případů nevíme…
Na jaře nás stromy meruněk potěší pohledem na bílé nebo růžové květy, nyní v létě zase obsypanými plody. Jak…
Sezona čerstvých šťavnatých plodů netrvá dlouho, tak si ji vychutnejte. A pokud byste si jahodovou chuť chtěli připomenout i…
Falešná dršťková nebo guláš, s těstovinami, na topinkách. Hlíva ústřičná se v našich kuchyních neztratí. Víte však, že je…
Stále poměrně opomíjená listová zelenina obsahuje prospěšné látky, i když neobsahuje tolik železa, jak se kdysi tradovalo. Proč si…
Ať už si dopřáváte klasického „turka“ nebo espreso z automatického kávovaru, zbytkům v podobě lógru se nevyhnete. Byla by ale velká…
Zelí patří mezi nepostradatelné ingredience české kuchyně. Kromě toho, že bývá součástí tradičních pokrmů, jako je vepřové s knedlíkem,…
Sestavit si zdravý a pestrý jídelníček není složité. Dejte přednost rostlinným olejům před živočišnými tuky, konzumujte hojně zeleniny a…