Před zazimováním zahrady je vhodné přistoupit ještě k posledním úpravám porostů. Konkrétně by se naše pozornost měla zaměřit na…
Šípky se těšily velké oblibě už ve starověkém Řecku a Římě. Šípkové květy byly považovány za symbol lásky. Náhrdelníky…
Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru, a ačkoliv…
Na začátku podzimu vrcholí sklizeň dýní. Je velká škoda, že si je mnoho lidí spojuje především kvůli svátku Halloween,…
Astaxanthin patří mezi karotenoidy. V přírodě jej můžeme najít například v řasách, lososech, humrech, krevetách, či v peří plameňáků.…
Potenciál houby shiitake, která má český název houževnatec jedlý, spočívá nejenom v jejím všestranném využití v asijské kuchyni, ale…
Patří mezi velmi důležité potraviny, které sice konzumujeme v malém množství, ale o to více si ořechy dokážeme vychutnat.…
Při mnoha zdravotních obtížích jsme se naučili automaticky sahat po lécích, přitom se často nabízí ryze přírodní pomoc. Představuje…