Blíží se čas vánočního pečení, kdy hospodyňky v ještě větší míře využívají mouku. Zajímá vás, co o ní prozrazuje…
Šípky se těšily velké oblibě už ve starověkém Řecku a Římě. Šípkové květy byly považovány za symbol lásky. Náhrdelníky…
Přemýšlíte, jaké oleje používat na vaření? Podívejme se podrobněji na dýňový, mandlový a olej z vlašských ořechů. Dýňový olej…
Podzim s sebou přináší nejen sychravé počasí, krátké dny a unavená rána, ale i pestrobarevné koruny stromů, vlahou vůni…
Přestože se názory na konzumaci kávy liší, má při správné konzumaci mnohé dobré účinky na zdraví. Víte jaké? Podle…
Krásně šťavnatá rajská jablíčka potěší oči i chuťové buňky. Proč byste je měli konzumovat v hojné míře, na co…
Věděli jste, že červená řepa patří mezi nejsladší druhy zeleniny? Obsahuje totiž až 8 % přírodního cukru, a ačkoliv…
Na začátku podzimu vrcholí sklizeň dýní. Je velká škoda, že si je mnoho lidí spojuje především kvůli svátku Halloween,…
Astaxanthin patří mezi karotenoidy. V přírodě jej můžeme najít například v řasách, lososech, humrech, krevetách, či v peří plameňáků.…